2019

Angela Apon


+31 6 52 83 86 07WhatsApp


vacatures


referenties

De Algemene Voorwaarden (PDF) zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel nr. 76415600


klachtenregeling (PDF)


privacyverklaring

Angela Apon - expertise binnen de basisschool
Angela Apon - expertise binnen de basisschool

Begeleiding in groepsdynamica

Hebben leerlingen in je groep geen respect voor je? Luisteren ze niet? Lukt het maar niet om de sfeer in de groep positief te krijgen? Begeleiding in groepsdynamica helpt om de situatie in je groep te verbeteren.

 

Groepsdynamica is erg belangrijk. In een groep moet iedereen zich veilig voelen. Als onderlinge sociale verhoudingen in een groep niet positief zijn, is het vaak moeilijk die te keren. Angela Apon heeft ervaring opgedaan met het ombuigen van de groepsdynamica op verschillende scholen. Wij ondersteunen je graag, zodat jij en je leerlingen weer met plezier naar school gaan.

 

Stacks Image 268

Onze aanpak voor betere groepsdynamica

Wij brengen de sociale verhoudingen in kaart, waarna we interventie op groepsniveau inzetten om de groepsdynamica te verbeteren. In een intensief traject van 3 tot 4 weken gaan we samen met de IB’er/KC'er én de groepsleerkracht(en) aan de slag.

 

Aan het eind van deze periode dragen we een adviesverslag met de analyse en passende interventies over. In het daaropvolgende adviesgesprek met IB/KC én de groepsleerkracht(en) zullen wij het verslag toelichten. Eventueel kunnen wij ook het interventieplan in uitvoering begeleiden.


Angela Apon heeft ons op een deskundige wijze begeleid in een verbetertraject rondom de groepsdynamiek van één van onze groepen, waarbij zowel kinderen, ouders als leerkracht betrokken waren. Soms is het weleens nodig dat een ander de groep observeert en de school helpt om het goede spoor weer te vinden. Wij hebben ervaren dat Angela zich heel goed inleeft in de situatie, door het voeren van gesprekken met schoolleiding, IB en leerkracht voorafgaand aan het te lopen traject. Wij hebben ervoor gekozen om ouders via een ouderavond op de hoogte te stellen van de aanpak in de groep. Het is haar prima gelukt ouders mee te krijgen. Na een aantal observatiemomenten is zij in staat de groep goed te analyseren en vervolgens te komen met handelingsadviezen die bij ons op school daadwerkelijk tot resultaat hebben geleid. Haar daadkrachtige aanpak en haar kennis en begeleiding hebben geleid tot de verbeteringen die wij ons als doel hadden gesteld.


2017 – Peter Paul Akkermans, Directeur RKBS de Parkiet Den Haag

Meer informatie of een afspraak maken?

Bel of

info(_AT_)angela-apon.nl
ons, of vul het contactformulier in. Wij helpen je graag om de groepsdynamica van jullie groep te verbeteren!

Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Meer informatie